Naar beneden

Familieshoot aan huis

Gepubliceerd op: 24 september 2017

De afgelopen jaren heb ik een aantal keer de eer gehad om voor de DERDE keer een reportage te mogen maken voor dezelfde mensen. Trouwreportage, kraamreportage bij het eerste kindje en vervolgens ook een familiereportage aan huis bij het tweede kindje. Ge-wel-dig.

Familiefotograaf

Het vertrouwen voor de eerste keer krijgen van een stel dat gaat trouwen, om hun dag door mijn ogen te mogen bekijken en vastleggen, is natuurlijk al heel bijzonder. Maar dat vertrouwen vervolgens steeds weer krijgen en bij hen thuis te mogen fotograferen ‘hoe het was’ bij de geboorte van het eerste en tweede kindje, is dat helemaal. Het leuke van de derde keer is dat er een gezin wordt vastgelegd met de reuring erbij van een peuter of kleuter erbij. Iedere keer weer anders. Mooi is het om te zien dat vaak mijn eerder gemaakte foto’s van de trouwdag of het eerste kindje aan de muur hangen (zie ook hieronder, zoek de foto met in de achtergrond een foto van de eerste kraamreportage!).
Naast ongeposeerde, documentaire foto’s zorg ik ook altijd voor een aantal ‘semigeposeerde’ foto’s waar je kindje en je gezin naturel opstaat. Geen mandjes en strikjes, promise 😉 Als onderdeel van een verder losse, ongeposeerde reportage van het samenzijn, waar ik niet zozeer als fotograaf langskom, maar meer als het bezoek met de camera.

Hieronder vind je een voorbeeld van een album dat ik maakte van zo’n derde, ongeposeerde familiereportage aan huis.

Ook?

Lijkt het je ook voor jezelf een mooi tijdsdocument om je gezin op een documentaire wijze te laten vastleggen?
Meer informatie en de kosten vind je op de pagina familiereportages. De kraamperiode is een mooi moment om dit te laten doen, maar denk zeker ook eens aan bijvoorbeeld een (eerste) verjaardag! Eigenlijk kan het gewoon op elk moment.

Terug naar het overzicht